Filmsalong

Miranda Otto og Geoffry Rush i Villanden

Neste visning blir tirsdag 2. mai kl. 18:30, i samarbeid med Bøker i Bø, og da viser vi Vildanden - en gripende moderne tolkning av Ibsens stykke satt til nåtidens Australia.

Christian kommer hjem for første gang på femten år fordi hans far skal gifte seg. Vel hjemme blir han også gjenforent med sin gamle venn Oliver, og tilbringer tid sammen med familien sin. Christians besøk er ikke bare et kjært gjensyn, det trekker også flere gamle familiehemmeligheter fram i lyset igjen.

Den etablerte teaterregissøren Simon Stone sin spillefilmdebut er en følsom skildring av familieforhold, løst basert på hans egen sceneproduksjon av Henrik Ibsens Vildanden

Etter filmen samles vi til kafestund med innlegg. Mer info kommer.

Servering er inkludert i billettprisen på 115 kr. Velkommen!

Om filmsalong:

På filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir den felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen på kr 115, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

Minisalong
Sjekk også vårt sideprogram Minisalong, der vi setter opp filmer der noen ønsker å ha en innledning. Neste film her er Get Out 7. april, med innledning ved Kaisa Waldenstrøm Breiland, en skikkelig skrekkfilmentusiast!
Vi vil vise filmer i alle sjangre med ujevne mellomrom!

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!