I onde dager

Action / Thriller / Sort komedie 1 t. 53 min. 15 år
I onde dager Bilde 1
I onde dager A4 skjerm - med terninger
Actionthriller av Tommy Wirkola, med Aksel Hennie, Noomie Rapace og Atle Antonsen i hovedrollene!

At ekteskapet til Lars og Lisa henger i en tynn tråd, er opplagt for dem begge. Ingenting har egentlig gått slik de hadde tenkt seg her i livet. Men en tur til familiehytta i dypet av de norske skogene slår dem begge som en anledning til å ta grep om tilværelsen, og starte på nytt. Alene.

Men heller ikke dette går som de hadde tenkt.

Ekteparet Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) har for lengst lagt hvetebrødsdagene bak seg, og strever med å opprettholde ekteskapet, fasaden og ambisjonene. Lars' karriere som regissør har stagnert, og Lisa er skuespilleren som ikke lenger får noen roller. Hjemme føler Lars seg oversett, mistenker utroskap og sliter økonomisk, mens Lisa syns Lars er selvopptatt, feig og bortskjemt.

Ingenting ble som de trodde det skulle bli – aller minst ekteskapet. Så når de drar på helgetur til familiehytta, ser begge en mulighet til å kvitte seg med den andre. For godt.

Men heller ikke dette går etter planen. Verken for Lars eller Lisa. Hytteturen viser seg å by på flere overraskelser enn paret selv hadde forutsett. Komiske og katastrofale forviklinger kommer tilsynelatende i veien for alt og alle, og ingenting er akkurat slik vi trodde.

De dramatiske konsekvensene resulterer i en sjangercocktail som formelig oser av amerikanske 90-tallsklassikere som «Fargo» og «Pulp Fiction», og som allerede fra første aha-øyeblikk glir over i en høypotent miks av action, humor, spenning og romantikk. For ikke snakke om blod og gørr.

Kanskje skal det mer til enn et mordforsøk eller to for å ta knekken på et skrantende ekteskap?

Originaltittel:
I onde dager
Regi:
Tommy Wirkola
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Aksel Hennie
Noomi Rapace
Atle Antonsen
Christian Rubeck
André Eriksen
Sjanger:
Action / Thriller / Sort komedie
Spilletid:
1 t. 53 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Flere nærgående og blodige draps- og voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Produksjonsselskap:
74 Entertainment