Filmsalong

Hustruer

Neste visning er 6. november. Da viser vi Hustruer fra kvinneåret 1975!

Heidrun, Kaja og Mie, tre voksne venninner fra skoledagene, har truffet hverandre igjen på en gjenforeningsfest. Festen er over, men jentene fortsetter feiringen. De tar en tur på byen og prøver å finne seg selv, mens de lar hjemmets plikter seile sin egen sjø. Ideen til filmen fikk Anja Breien da hun så John Cassavetes Husbands (1970).

Hustruer er uten tvil en av Norges mest kjente filmer gjennom tidene; ikke bare som kvinnefilm. Filmens enkle, men intelligente og klare historie om tre menneskeskjebner, fortelles på en varm og lun måte, fylt med humor og ironi.

Vises i samarbeid med Bø Kvinneforum, i anledning deres 35 års jubileum, og Bø Filmklubb.

Til kafeen etterpå kommer regissør Anja Breien og forfatter Rune Christiansen!

Billetter får du her

 

4. desember viser vi Arvingene (The Heiresses), en flott kvinnedrevet film og dobbel Sølvbjørnvinner fra Berlin 2018!

The Heiresses fikk støtte fra Sørfond i 2016, og er en co-produksjon mellom Paraguay, Tyskland, Uruguay, Norge, Brasil og Frankrike. Hovedprodusenten er La Babosa Cine fra Paraguay.

I løpet av Berlinalen mottok filmen hele fire priser: to sølvbjørner, FIPRESCI-prisen og The Readers Teddy Award. Hilde Berg, norsk co-produsent på filmen, er svært fornøyd med oppholdet i Berlin;

Det er en fantastisk mulighet for en film fra et lite og ungt filmland som Paraguay å bli invitert til hovedkonkurransen i Berlin. Å reise hjem med fire priser er utrolig gøy. Deltagelse i Berlin har betydd mye for filmen, både det å bli vist for et stort internasjonalt publikum og anerkjennelsen som ligger i prisene den mottok. I tillegg har den fått flotte kritikker, og den har blitt solgt til en lang rekke land, sier Berg.

Hilde Berg kommer til salongen!

 

Om filmsalong:

På filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir den felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen på kr 120, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!