Filmsalong

Gritt Gritt - Still 8.jpg

I høst vil vi vise en rekke gode dokumentarer!

Neste visning er ikke en dokumantar, men en ekstra Filmsalong. Det blir tirsdag 21. september kl. 18:30, og da viser vi den norske filmen Gritt, i samarbeid med Telemarksforsking.

Originalt, morsomt og uforutsigbart om en ukonvensjonell kvinne.

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte.

GRITT er den første spillefilmen til regissør Itonje Søimer Guttormsen. Filmen hadde premiere i hovedkonkurransen til Rotterdam filmfestival hvor den mottok strålende anmeldelser fra internasjonal presse. Filmen har vært vist på en rekke filmfestivaler siden og vant prisene for beste film og beste skuespiller ved filmfestivalen i Vilnius.

GRITT var nominert til sju Amandapriser.

Visningen er et samarbeid med Telemarksforsking. Det vil bli en liten innledning før filmen, og samtale i Framstugo etterpå.

(Alle rettigheter)

Vi gleder oss!

 

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!

Om filmsalong:

På Filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir det felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

 

ENDRINGER PGA. COVID-19:
Det vil ikke være vanlig kaféstund så lenge restriksjoner om 1 meters avstand er gjeldende. Eventuelle foredrag/samtaler vil holdes i Kinosalen, uten pause mellom film og foredrag/samtale.

Pr. nå må man sitte med ett ledig sete mellom alle som ikke er i samme husstand. Er dere en vennegjeng, må alle kjøpe billetter hver for seg. Vi må notere navn og telefonnummer på alle som kjøper billetter i kiosken, pga. ev. smittesporing. Sett deg på den plassen du er tildelt på billetten.

Kjøp gjerne billettene på nett, det kan bli fullt ettersom vi ikke kan fylle opp hele salen. Billettene legges normalt ut mandagen uken før.

Husk at det er mulig å bare se filmen, uten å være igjen på foredrag/samtale, om man ønsker det. Det er selvsagt helt opp til deg!