Filmsalong

En hvit hvit dag - still 4

Tema for våren 2021 er Nordiske filmer!

Neste Filmsalong er tirsdag 27. april.

Da viser vi En hvit, hvit dag, av Hlynur Palmason

EN HVIT, HVIT DAG er en særegen og vakker fortelling om sorg, hevn og menneskelige impulser, med den nærmest utenomjordisk vakre islandske naturen som bakteppe. Filmen er regissert av Hlynur Pálmason som gjorde stor suksess med VINTERBRØDRE i 2017. Pálmason regnes som en av Nordens mest spennende regissører. EN HVIT, HVIT DAG ble vist på La Semaine de la Critique under Cannes-festivalen 2019.

EN HVIT, HVIT DAG var nominert til Nordisk Råds Filmpris i 2019 og var Islands kandidat til Oscar for beste internasjonale film i 2020.

Velkommen!

Arrangementet støttes av Norsk Filminstitutt.

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!

Om filmsalong:

På filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir det felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

 

ENDRINGER PGA. COVID-19:
Det vil ikke være vanlig kaféstund så lenge restriksjoner om 1 meters avstand er gjeldende. Eventuelle foredrag/samtaler vil holdes i Kinosalen, uten pause mellom film og foredrag/samtale.

Pr. nå må man sitte med ett ledig sete mellom alle som ikke er i samme husstand. Er dere en vennegjeng, må alle kjøpe billetter hver for seg. Vi må notere navn og telefonnummer på alle som kjøper billetter i kiosken, pga. ev. smittesporing. Sett deg på den plassen du er tildelt på billetten.

Kjøp gjerne billettene på nett, det kan bli fullt ettersom vi ikke kan fylle opp hele salen. Billettene legges normalt ut mandagen uken før.

Husk at det er mulig å bare se filmen, uten å være igjen på foredrag/samtale, om man ønsker det. Det er selvsagt helt opp til deg!