Filmsalong

Fransk opprør - Norsk plakat - 2800x4000

Neste Filmsalong blir tirsdag 6. oktober!

Da viser vi Fransk opprør, en forrykende spennende sosialrealistisk beretning fra dagens Frankrike.

Etter å ha lovet 1100 ansatte at jobbene deres var sikret, bestemmer den utenlandske fabrikkledelsen at de vil legge ned driften. Arbeiderne på den tradisjonsrike franske fabrikken hadde allerede inngått avtale om lønnskutt, som til gjengjeld skulle sikre selskapets videre drift, og nå nekter de å finne seg i mer. Under ledelse av fagforeningslederen Laurent, tar de på seg de røde streikevestene for å forsøke å redde jobbene sine.

Etter visningen blir det innlegg av Per Mangset.

Per Mangset, sosiolog og professor emeritus ved USN, vil i etterkant av filmen innlede filmsalongen med å snakke om det franske samfunnet; fransk politikk og opprørs- og streikekultur

Både film og innlegg vil foregå i Kinosalen. Pga. smittevern, vil det ikke bli ordinær kaféstund etterpå.
Etter filmen tar vi 15 minutter pause, der det blir mulig å hente kaffe/te/vann og frukt (porsjoner) i Framstugo. Alle som ønsker det, kan bli med inn igjen i salen og høre på innlegget.
Velkommen!

Arrangementet støttes av Norsk Filminstitutt.

Om filmsalong:

På filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir det felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

 

ENDRINGER PGA. COVID-19:
Det vil ikke være vanlig kaféstund så lenge restriksjoner om 1 meters avstand er gjeldende. Foredragene/samtalene vil holdes i Kinosalen, med en pause mellom film og foredrag/samtale, der man kan hente seg noe å drikke og spise.
Pr. nå må man sitte med to ledige seter mellom alle som ikke er i samme husstand. Er dere en vennegjeng, må alle kjøpe billetter hver for seg. Vi må notere telefonnummer på alle som kjøper billetter i kiosken, pga. ev. smittesporing. Sett deg på den plassen du er tildelt på billetten.
Kjøp gjerne billettene på nett, det kan bli fullt ettersom vi ikke kan fylle opp hele salen. Billettene legges ut mandagen uken før.


Husk at det er mulig å bare se filmen, uten å være igjen på foredraget/samtalen, om man ønsker det. Det er selvsagt helt opp til deg!

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!