Filmsalong

Gavagai

Neste visning blir søndag 5. mai kl. 18:30 og da viser vi Gavagai, en film inspirert av Tarjei Vesaas og kinesiske spøkelseshistorier, innspilt i Telemark. Regi er ved den amerikanske kultregissøren Rob Treganza.

Filmen vises i samarbeider vi med Bøker i Bø.

Etter filmen vil vi vise en bakomfilm, laget av Einar Andreas Søli fra Skien under innspillingen av Gavagai. Han kommer for å innlede.

I salongen møter vi Juan Gutiérrez Maupomé. Han flyttet fra Mexico til Vinje for å studere og oversette Tarjei Vesaas!

Vi gleder oss og håper å se deg der!

Om filmsalong:

På filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir den felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen på kr 120, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

Ønsker du nyhetsbrev om filmsalong? Meld deg på her!