En vakker morgen

Drama1 t. 48 min.12 år
Bilde fra 'En vakker morgen'Plakat for 'En vakker morgen'

Forestillinger

Henter forestillinger

En mesterlig film om livet og kjærligheten fra den prisvinnende regissøren MIA HANSEN LØVE (Dagen i morgen, Bergman Island). Filmsalong 4. april!

"Et kjærlig, iakttagende blikk gjennom hverdagslig dramatikk der spenningene aldri overdrives, men formidles med troverdighet. "En vakker morgen" er en varm, sår og nydelig film" - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

"Et finstemt menneskelig drama som får ekstra etterklang iv Bill Fays skjøre "Love will remain"" - Adressa, terningkast 5

"En stille, vakker film. Mia Hansen-Løve utforsker kjærlighet fra ulike vinkler" - BT

"Kjærligheten tar aldri slutt" - Vårt Land

"Finstemt hverdagsdrama. Mia Hansen-Løve er en imponerende stillferdig filmkunstner" - Dagens Næringsliv

"Det finnes ingen filmer som fanger min egen livsfølelse, om det finnes noe sånt, over tid, like godt som filmografien til Mia Hansen-Løve." - Montages

En mesterlig film om livet og kjærligheten fra den prisvinnende regissøren Mia Hansen-Løve (Dagen i morgen, Bergman Island)

EN VAKKER MORGEN hadde verdenspremiere under Cannes Film Festival i programmet Director's Fortnight.
Filmen vant Europa Cinemas Labal Award for Beste Europeiske Film.

Sandra (Lea Seydoux) bor i en liten leilighet i Paris sammen med sin åtte år gamle datter. Hun besøker jevnlig sin far, Georg, som lider av en nevrodegenerativ sykdom som undergraver hans evner dag for dag. Mens hun sliter med å sikre faren en plass på et anstendig sykehjem, støter hun på Clément på tur i parken med sin sønn. Til tross for at han er i et annet forhold, kan de ikke la være å starte en het affære.

Lea Seydoux' karriere spenner fra Cannes-vinneren Blå er den varmeste fargen til siste femme fatale i rekken av Bond-kvinner, og One Fine Morning er nok et høydepunkt i hennes karriere. En skuespillerprestasjon uten like. Denne sjarmerende filmen fanger de korte og verdslige øyeblikkene i livet til en kvinne som prøver å sette i gang livet igjen. Filmen er en ærlig skildring av livet og kjærligheten.

Premiere:
11.04.2023
Originaltittel:
Un beau matin (2022)
Regi:
Mia Hansen-Løve
Språk:
Fransk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Pascal Greggory, Nicole Garcia, Melvil Poupaud, Léa Seydoux
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 48 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder en scene med lite nærgående skildring av alminnelig seksualitet. Den får derfor aldersgrense 12 år.