Filmsalong

Filmsalong

Film til ettertanke

Neste Filmsalong blir tirsdag 5. november, da viser vi About Dry Grasses

På en liten landsbyskole i Anatolia, den værharde østre delen av Tyrkia, møter vi skolelæreren Samet. Ikke lenger helt ung, utplassert på fjerde året, sliter han med å trives på den øde plassen. Kjedsomheten, manglende utfordringer i yrket og det harde klimaet gjør at drømmen er en omplassering til Istanbul. Hans litt for nære vennskap med den vakre 14 år gamle klassefavoritten Sevim skaper utfordringer på skolen, men en tilfeldig date med lærerkollega Nuray i nabobyen vekker noe i Samet.

Ceylan har med About Dry Grasses utviklet sin egenartede stil til fullkommenhet, hvor konversasjonens kunst nærmest blir en slagmark, og det visuelt storslagne i Anatolias barske natur gir gjenklang inn i personenes sjel.

Her er det bare å overgi seg til den anatoliske vinteren, kjenne isvinden bite i kinnene og nyte filmkunsten!

Merk at filmen er tekstet på engelsk!

Innledning ved Gunvald Axner Ims, førsteamanuensis ved USN.
Gunvald Axner Ims er oversetter med master i tyrkisk fra Universitetet i Oslo og doktor i tyrkiske språk fra Uppsala universitet. Han debuterte som tyrkisktalende hos en vertsfamilie i Izmir skoleåret 1996–97, og har siden studert og forsket i Istanbul over flere år. Siden sin debut som tyrkiskoversetter i 2004 har han blant annet oversatt Aslı Erdoğan, Ahmet Altan og Ahmet Hamdi Tanpınar.

Enkel servering på vei inn i salen.

Støttet av Norsk Filminstitutt

Ønsker du nyhetsbrev om Filmsalong? Meld deg på her!

Om Filmsalong:

På Filmsalong ønsker vi å sette opp filmer som kan bidra til å utvide vår kultur- og samfunnsforståelse, og som kan stimulere til ettertanke og diskusjon.

Åpent for alle, ingen medlemskap!
Vi har fått tilbakemelding på at det kan oppfattes som en filmklubb. Dette er ingen filmklubb man må melde seg inn i. Man står helt fritt til å komme på en eller flere visninger, billetter kjøpes enkeltvis hver gang. Alle er velkommen!

Kaféstund med samtale
Etter forestillingen blir det felles kaféstund i Framstugo, hvor vi kan reflektere over filmen i fellesskap. Noen ganger vil vi ha ordstyrer, mens vi andre ganger legger opp til uformelle samtaler rundt de enkelte bordene. Det vil innimellom også bli små innlegg eller miniforedrag. En kopp te eller kaffe følger med i billettprisen, sammen med noe å bite i. Er filmen fra et annet land, kan det hende matbiten er det også.

Stor bredde – høy kvalitet
Bredden av filmer vil bli stor, både innholds- og uttrykksmessig. Mange av filmene vil være fra andre land, og slik kunne bidra til økt kulturinnsikt. Felles er det at filmene skal holde et høyt kvalitetsnivå. En kan derfor være sikker på å få sett god film, uansett hva temaet er.

Inviterer til samarbeid
Alle er velkomne til å komme med innspill til filmer, temaer og opplegg. Vi vil spesielt invitere lokale lag og aktører til å samarbeide om enkeltvisninger der det er naturlig.

Husk at det er mulig å bare se filmen, uten å være igjen på foredrag/samtale, om man ønsker det. Det er selvsagt helt opp til deg!

Henter innhold...