Livet er vakkert

Dokumentar1 t. 32 min.9 år
Bilde fra 'Livet er vakkert'Plakat for 'Livet er vakkert'

Forestillinger

Henter forestillinger

Statsløs, fordrevet og fast i Tromsø. Mohamed nekter å la det definere ham.

“Jeg tror på kraften i historiefortelling. Derfor vil jeg insistere på at vi som palestinere får fortelle våre egne historier, om våre egne egne liv. Jeg har kalt filmen min Livet er vakkert, fordi det har alltid vært mitt motto, til tross for alt jeg har opplevd. Akkurat nå er det vanskelig å holde i det, men jeg håper at livet en dag skal være vakkert igjen.” - Mohamed Jabaly

OM FILMEN:
"Livet er vakkert" forteller historien om hvordan filmens regissør Mohamed Jabaly kjempet for sine rettigheter som palestiner og filmskaper da han strandet i Norge på grunn av omstendigheter utenfor hans kontroll. Gjennom videosamtaler med venner og familie, og sitt personlige arkiv fra Gaza deler han sin kjærlighet og lengsel etter hjembyen, mens han prøver å skape et nytt liv for seg selv i det kalde nord. Filmen er en kjærlighetserklæring både til Gaza og til Mohameds adopterte hjemby Tromsø, og en hyllest til historiefortellingens kraft.

PRISBELØNNET:
Filmen hadde verdenspremiere på IDFA i Amsterdam, verdens største og viktigste dokumentarfilmfestival, hvor den vant prisen for beste regi. Siden har den mottatt priser på flere A-festivaler som beste film på One World International Human Rights Film Festival i Praha, publikumsprisen på Docville i Belgia, og Gilda Vieira de Mello prisen i kreative dokumentar på FIFDH i Genève.

OM REGISSØREN:
Jabaly er en palestinsk filmskaper, produsent og artist fra Gaza. Han kom til Norge i 2014, og har siden skapt seg et navn innen den internasjonale filmindustrien. Han har fotografert flere kortfilmer, dokumentarer og musikkvideoer, og hans første film Ambulance har blitt vist på en rekke av verdens største filmfestivaler og har vunnet en rekke priser, blant annet One World Media Award for Best Feature Documentary på BAFDA i 2017, BBS Arabic Young Journalist Award, SunBird Award på Days of Cinema i Palestina, FIPA D’or Award, og Jury Award for Best Documentary på FIPA i Biarritz, Frankrike i 2017. Mohamed har en bachelorgrad i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole.

Premiere:
03.09.2024
Originaltittel:
Al haya helwa
Regi:
Mohamed Jabaly
Språk:
Arabisk, Norsk, Engelsk
Produksjonsår:
2023
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 32 min.
Nasjonalitet:
Palestina / Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Inneholder scener med krig.
Produksjonsselskap:
Stray Dogs